JCK/Aiso , opgericht door : Achmed El Jarari op 17 juli 1990. (History in vogelvlucht) JCK, ooit begonnen om de allochtone jeugd van de straat te houden en ja succesvol (mede te danken aan Bert van de Ploeg van het jongerencentrum) , want JCK bestaat nu al ruim 33 jaar en is nog steeds een gezonde zaalvoetbalvereniging.Op dit moment speelt JCK-Aiso op het een na hoogste niveau van Nederland namelijk de 1e Divisie.

In de begin jaren (jaren 90) van JCK-Aiso lag de nadruk op het bieden van sport voor de jeugd uit Kanaleneiland en dat lukte ook. Onder de bezielende leiding van Ahmed el Jerari kon de jeugd gaan zaalvoetballen in hun eigen wijk. Al gauw kwam er een team uit voort en JCK-Aiso begon deel uit te maken van de KNVB competitie zaalvoetbal. Eerst met 1 team en al snel volgde een 2e team. Prestaties kwamen er ook en mede door de goede organisatie van Ahmed el Jerari groeide JCK-Aiso door naar een grote zaalvoetbal vereniging. Een 1e team dat een stabiele subtopper werd in het landelijke zaalvoetbal ( Hoofdklasse, topklasse, 1e divisie) en een 2e team dat volgde.

In het Utrechtse was dit niet onopgemerkt gebleven, JCK-Aiso groeide uit naar een 7-tal teams, zelfs een dames team op niveau en diverse jeugdteams die uitkwamen in de landelijke top divisie's. In 2010 werd het opmerken in waardering uitgebracht door de gemeente Utrecht en won oprichter Ahmed el Jerari de sportvrijwilligers prijs tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Utrechtse Sportprijzen.

In dat zelfde jaar volgde ook een professionelere aanpak, voor de selectie werd er een trainer aangetrokken die de afgelopen jaren werkzaam was geweest bij het Utrechtse Dennis Boys. Khalid Elbaz kwam over en JCK-Aiso ging buiten het wedstrijd spelen om ook trainen in de zaal. Dit resulteerde binnen twee jaar in promotie naar de eredivisie het hoogst haalbare middels een zege in Lelystad tegen Dynamo Lelystad.
Twee succesvolle jaren volgde, een 1e seizoen in de eredivisie waarin er knap werd gehandhaafd en het seizoen erna met een aantal versterkingen werd er een om nooit te vergeten. Lang draaide JCK-AIso bovenin mee en uiteindelijk eindigde het achter de top 4 op een keurige 5e plek.JCK-Aiso en trainer Khalid Elbaz werden genomineerd voor respectievelijk Sportploeg en trainer van het jaar. Khalid Elbaz won de prijs van trainer van het jaar tijdens de uitreiking van de Utrechtse sportprijzen.

In zaalvoetbal Nederland was dit niet onopgemerkt gebleven en vele van dit dreamteam verlieten de club om elders voor geld hun geluk te gaan beproeven.

Lang is nog geprobeerd om een presentatief team neer te zetten maar uiteindelijk lukte dit niet en werd in oktober 2014 de stekker uit het 1e elftal getrokken tot grote spijt van oprichter El Jerari en toenmalig secretaris Charles Jongerius ( nu teamleider asv Lebo).

Er volgde fusie besprekingen wat uiteindelijk niets opleverde en JCK-Aiso ging door met een 2e team in de topklasse. (2015-2016 en 2016-2017). Na deze turbulente periode besloot Ahmed el Jerari om het zaalvoetbal zelf weer op te pakken en aankomend seizoen zal JCK-Aiso, onder leiding van gediplomeerd TCZ-II trainer Houcin Mahdad wederom in de topklasse uitkomen en met een geheel nieuw elftal wil men gaan strijden voor het kampioenschap of een periode. In het seizoen 2018-2019 werd JCK-Aiso onder leiding van trainer/coach Houcin Mahdad afgetekend kampioen in de Topklasse en promoveerde ze naar de 1e divisie B waar JCK-Aiso aankomend seizoen in zal gaan uitkomen. Nu anno 2023 is JCK-Aiso nog steeds een stabiele 1e Divisionist en een echt vriendenteam dat puur voor plezier in deze klasse vertoefd. Het 1e is nu ook het enige team dat onder de naam JCK-Aiso ingeschreven staat bij de KNVB.