Gehavend JCK-Aiso onderuit in Den Haag

Helaas konden we de lijn niet door trekken na de overwinning van vorig week en moesten we met een zwaar gehavend team het onderspit delven in en tegen Den Haag.

Eens in de zoveel wedstrijden zit er dan weer zo’n dag tussen. Op het grootste deel van het vaste team kon ik helaas géén beroep doen. Is het geen rug, enkel of een ander opkomend pijntje dan was het wel het werk waardoor we met een handje vol vaste waardes richting Den Haag konden afreizen. Toch jammer om vaak in die uitwedstrijden uit een keuze van zo’n 16 man er maar zo weinig te kunnen meenemen. Om heel precies te zijn 7 man waarvan meerdere nog geen enkele wedstrijd hadden gespeeld in het 1e team en dus ook niet wisten wat voor niveau er nodig was om in zo’n 1e divisie te kunnen en mogen acteren.

De wedstrijd begon vrij gelijk opgaand met aan beide kanten wat kansjes over en weer. De wedstrijd golfde op en neer en het was in die beginfase heel goed te zien dat we op het veld toch de nodige ervaring miste en vooral de normaal gesproken diepgang en het vroeg onder druk zetten zat er vandaag niet in. Het was dan ook Den Haag dat op voorsprong kwam en naar een van de zoveelste counters die we niet goed weten uit te spelen komen zij er dit maal wel goed uit en 1-0 is een feit. Niet veel later valt ook al de 2-0 na een individuele actie met een puntertje door de uitblinker bij zvv Den Haag.

Toch doen we nog steeds aardig mee en krijgen we ook kansjes en we weten dan ook dat die aansluitingstreffer gaat vallen. Het is dan ook Ceyhun die goed voor zijn man komt en zo de 2-1 maakt en niet veel later bij een vrijetrap is het Yasin die wederom Ceyhun zo vrij speelt zodat de 2-2 op het scorebord werd vermeld. In de laatste seconden krijg Ceyhun een enorme kans om de wedstrijd naar ons te trekken en met een 2-3 voorsprong de rust in te mogen maar hij was heel ongelukkig in zijn keuze zodat er uiteindelijk gerust werd met een 2-2 stand, gezien de omstandigheden niet eens zo slecht.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet zo veel. Het gebrek aan wissels, ervaring en conditie gaat al snel een rol spelen. Bij elke inspeelbal waren we steeds een stapje te laat of maakte we de verkeerde keuzes. Dit koste enorm veel kracht en het gevolg was dat we het allemaal niet meer konden belopen. De 3-2 en 4-2 vallen dan ook snel wat het gevolg was van de onnodig verspeelde krachten. Wat goed was ondanks alles is dat we blijven knokken en toch alles geven al waren we het niet altijd met elkaar eens. Dit was zeker van de kant van de bank uit toch mooi om te zien.

In de laatste fase was er nog een keer heel slordig bal verlies wat de thuisploeg dan ook heel knap afstraft 5-2. Gezien het spelbeeld en de kansen aan beide kanten was ondanks de vele afwezige bij ons en het vertoonde spel een puntje toch zeker terecht en verdiend geweest. Volgende week spelen we thuis tegen zvv Eindhoven waarin we dan maar weer de volle winst moeten gaan pakken. Aanvang 20:30 uur in sporthal Hoograven we rekenen op u steun!