JCK-Aiso in hectische slotfase alsnog onderuit.

JCK-Aiso heeft in het onderling treffen met ZVG Cagemax na een hectische slotfase toch nog het onderspit moeten delven. Het begon in een volgepakt Hoograven allemaal uitstekend. Hoog tempo aan allebei de kanten, hoogstandjes en 200% inzet waren de gerechten voor een uitstekende pot zaalvoetbal. Een wedstrijd om je geen seconde bij te vervelen.

De spanning was aan beide kanten bij de spelers op hun gezicht af te lezen, ZVG Cagemax dat moest winnen om in het spoor van BE’79 te blijven en JCK-Aiso dat de goede lijn van de afgelopen weken graag wil voortzetten. In die beginfase werd er geen meter ruimte aan beide kanten prijsgegeven toch was het JCK dat in de 4e minuut de bal op het midden wist te onderscheppen en met een uitstekende omschakeling na een mooie steekpass van Oussama tussen de verdediging door Annes in staat bracht om de 1-0 binnen te lopen. Het publiek ging ervoor zitten en de thuisploeg kreeg kansen maar wist die niet te verzilveren. ZVG bleef even in leven en wist in de 12e minuut langszij te komen ook weer via een onderschepping uit de omschakeling 1-1. Het spel golfde op en neer maar kansen werden aan beide kanten niet verzilverd.

2 minuten voor rust zette de thuisploeg een counter in na het onderscheppen van de bal en zag het niet dat Hamza geblesseerd achter bleef liggen zo’n 6 meter voor zijn eigen doelman. ZVG onderschepte en voetbalde om de op de grond liggende Hamza heen en bracht zo simpel de score zo vlak voor rust op 1-2. JCK kreeg vlak erna nog de mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te trekken maar gescoord werd er niet meer zodat men met een 1-2 achterstand de rust in ging.

JCK-Aiso kwam in de tweede helft furieus uit de startblokken en binnen 1 minuut draaide het door tweemaal Sercan de achterstand om in een 3-2 voorsprong. JCK voetbalde in deze fase enthousiast en vergat soms zich te focussen op het gevaar wat erbij komt kijken wanneer je zoveel druk naar voren geeft. Hier valt dan ook al in de 4e minuut de 3-3 door. Mo vergeet mee te lopen/ om te schakelen en dat wordt goed uitgespeeld door het ervaren ZVG. Drie minuten later wordt de verder uitstekende doelman Fabian Jaarsveld verast door een vrije bal die van ver onder hem door in het doel verdwijnt 3-4.

De thuisploeg ging er weer op los en dit keer had ZVG wel antwoord op de vele positiewisselingen en diepgang in ons spel. Het tempo moest eruit je weet dan dat er truckjes gespeeld gaan worden. Een keeper die zo maar op de grond gaat liggen met een schreeuw terwijl er niets aan de hand is en spelers die als een stervende zwaan naar de grond gaan. Het hoort allemaal bij dit duel gespeeld op het scherpst van de snede maar het haalt ook een beetje de focus en scherpte weg bij je tegenstander en dat gebeurde.

Het is dan ook de keeper van ZVG die af toe de thuisploeg verast als hij na een uitbal meteen met de bal naar voren meekomt en zo een man meer situatie creëert. We hadden elkaar hiervoor gewaarschuwd wat te doen bij dit soort situaties en dat dan niet goed gebeurt ja dan komen zij ineens met een man meer te staan wat zij ook goed wisten uit te spelen 3-5. JCK zette weer aan en trof in een korte tijd driemaal paal/lat en kruising.

JCK-Aiso vroeg een time-out aan om die focus en scherpte er weer in te krijgen en dat werkte. ZVG kreeg geen meter ruimte en dat resulteerde ook in aan aantal kaarten waarvan een tweede voor een speler van ZVG dat rood betekende. De thuisploeg speelde dit goed uit en maakte de aansluiting 4-5 door Oussama en niet veel later (5 minuten voor tijd) werd het zelfs weer gelijk door Sercan na een goede aanval.

Er volgde een hectische slotfase, eerst een opstootje binnen de lijn wat werd gevolgd door wat geduw en getrek langs de lijn door de toeschouwers die het allemaal wat te spannend vonden schijnbaar en dat begrijp ik ook want het was wel een duel om je nagels bij op te vreten. Spelers van beide kanten waren er gelukkig snel bij om het te sussen en dat gebeurde ook zonder verder oponthoud in die laatste minuten. Wel gaven de scheidrechters een speler van JCK en 1 van ZVG een gele prent na dit incident wat voor de speler van ZVG zijn tweede bleek en dus volgde er rood. De thuisploeg speelde dit weer uitstekend uit en de voorsprong was er weer door Amin 6-5. Een kaarten regen volgde de coach van ZVG kreeg rood en de twee assistenten van beide partijen kregen geel. Na het uitdelen was het ZVG dat toch weer wist gelijk te maken 6-6.

ZVG ging met een meevoetballende keeper spelen en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden in de omschakeling voor ons maar de bal wou er niet in. De keeper en een speler op de lijn en het houtwerk waren er de oorzaak van dat we niet verder afstand konden nemen. Er volgde een uitbraak van ZVG waarbij een van de scheidsrechters een overtreding zag die er echt niet was maar wat wel in een tien meter trap resulteerde die feilloos werd ingeschoten 6-7. Met nog 1:30 op de klok moesten we komen maar wel met de gedachte dat het voor eigen doel geparkeerde ZVG de wedstrijd via een counter zou kunnen beslissen. Paal en lat stonden de gelijkmaker in de weg en JCK-Aiso wordt niet beloond voor het goede spel vanavond getoond. ZVG kan nog een keer uitbreken en Oussama met al geel op zak moet zijn tweede overtreding maken gevolgd door rood en een 2e tienmeter trap die door dezelfde speler van ZVG weer feilloos benut wordt 6-8. Zo eindigt een wedstrijd op hoog niveau in een wat gelukkige overwinning voor ZVG dat JCK met lege handen achterliet en het puntje wat het zeker verdiende niet kan bijschrijven. Maar punten zullen er nog regelmatig door deze ploeg worden binnen gehaald met het zaalvoetbal wat ze op dit moment al een aantal wedstrijden ten toon spreiden. Het publiek was de grote winnaar van deze topwedstrijd die de twee teams ze hebben voorgeschoteld.

Volgende week vrij en dan de 22e november naar CFM Transito.