Voorbeschouwing JCK-Aiso -ZVG Cagemax vrijdag 8 november

Een aantal vrienden besloot in 2011, om een nieuwe zaalvoetbalvereniging op te starten nadat het zaalvoetbal tot teleurstelling van vele was verdwenen met de opheffing van Fusala Boyz. Die nieuwe vereniging werd ZVG (Zaalvoetbal Vereniging Gorkum).

In het eerste beste seizoen werd direct het kampioenschap binnengehaald (seizoen 2011-2012). Hierna volgde maar liefst drie promoties (seizoenen 2012/2013, 2013/2014 én 2015/2016). Sindsdien is de ploeg actief op het één na hoogste niveau van Nederland, in de landelijke Eerste Divisie.
In het seizoen 2016/2017 werd de ploeg tijdens het jaarlijks Gorcum Sportgala uitgeroepen tot sportploeg van het jaar 2016.

Het lopende seizoen wil ZVG Cagemax graag een gooi doen naar de eredivisie, via het kampioenschap of via de nacompetitie. Dit seizoen zijn de mannen van ex JCK-Aiso trainer Khalid Elbaz goed op weg, alleen de 1e wedstrijd ging het nipt ten onder bij Be’79 huidig koploper dat nu gevolgd wordt door op de 2e plek jawel ZVG Cagemax. Het team bestaat vooral uit allemaal jongens in de buurt van Gorinchem waarvan de meeste ook nog actief zijn bij veldverenigingen in de regio. ZVG Cagemax zal hoe dan ook aankomende vrijdag geen puntverlies willen oplopen tegen JCK-Aiso zodat het dicht in het spoor van Be’79 kan blijven.

Het verhaal van JCK-Aiso kennen we. Een wispelturig jong team dat wanneer compleet zeker niet hoeft te vrezen voor degradatie voetbal. Maar daar zit hem vaak de bottelnek, men speelt dikwijls wekelijks met een team dat wegens afzeggingen en door het missen van een aantal sterkhouders in verschillende duels absoluut geen puntverlies had hoeven lijden als het team van Houcin Mahdad compleet had geweest.

Ervaring hebben diverse jongens nodig op dit niveau en je ziet ook de jongere groeien in de wedstrijden waar het omgaat. Afgelopen wedstrijd tegen LZV Kuypers was er een voorbeeld van. JCK-Aiso was ondanks het gemis van diverse met ervaring heer en meester in de 1e helft en had ook ruim afstand moeten nemen in dat gedeelte. Het begin in die tweede helft gaf nog maar eens aan hoe het kan vergaan met wat minder ervaren spelers in je team. Complimenten wel voor de veerkracht van het elftal van Houcin Mahdad men bleef voor elke meter strijden en raakte nimmer in een dipje.

LZV kreeg geen meter ruimte en dat was toch de verdienste van dit jonge team. Wanneer ze dat a.s. vrijdag wederom kunnen opbrengen zal ook ZVG Cagemax top moeten zijn om Be’79 in het spoor te blijven. a.s. vrijdag dus JCK-Aiso – ZVG Cagemax in sporthal Hoograven aanvang 20:30 uur dus Be THERE en zorg voor een vol sporthal Hoograven.